Rode Hoed 2010 I - Lezing Linda Roodenburg eetcultuur - vroeger en nu

Ik was afgelopen maandag erg enthousiast over de eerst Rode Hoed bijeenkomst in Amsterdam (zie ook 2009 bijeenkomsten). Dinsdag schreef ik al dat ik heb genoten van de lezeing van Midas Dekker en van de lezing van Linda Roodenburg. Het filmpje van Midas is al online gezet, en gelukkig is nu ook de lezing van Linda online gezet op foodlog (link).

Vorig weekend stond er ook een artikel van Linda in de Volkskrant. Linda is erg goed thuis in de geschiedenis van onze Hollandse eetcultuur. Het mooiste wat ze laat zien, is dat we eigenlijk maar heel erg kort een Nederlandse eetcultuur hebben rondom "de Hollandse Pot". Hoezooi Nederland is en was culinair saai!? Wat mijn betreft is haar lezing nu al een klassieker en verplicht leesvoer voor iedereen die zich met voedsel en eten bezighoudt.

Aanvulling 2 oktober 2010:
Op 23 september heeft Lizet ook een leuk stuk geschreven over "de Hollandse Pot".


Reacties

  1. Niels heeft een leuk stuk geschreven op foodlog:
    http://www.foodlog.nl/artikel/gezondheid-als-resultaat-van-eetcultuur/allcomments/

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

In het Zonnetje gezet: Het gelijk (in mijn ogen) van Katans mening rondom voedingswetenschappen.

Technologie is de volgende stap in onze evolutie - Hoe Darwin en Technologie gekoppeld zijn

Teun is geen journalist maar een slim ondernemer. En ook ik heb mijn twijfels bij de ADH-cocnept : een schijnprecisie die er niet is in de praktijk.