Eet Beeter - derde generatie vleesvervanger van Ojah

Sinds 2007 is Frank Giezen (Algemeen directeur, Ojah) bezig met de ontwikkeling van een derde generatie vleesvervanger. Het product heet Beeter, en meer informatie is op de website www.eetbeeter.nl. In het laatste half jaar zijn er tientallen tonnen product gedraaid, en het een groot percentage is verkocht aan de Vegetarische slager. Beeter is het eerste product op de markt dat een structuur ('bite') heeft vergelijkbaar als vlees. Door met het productieproces te spelen, kunnen structuren vergelijkbaar met kip of zelfs varkensvlees gemaakt worden (en alles ertussen in). Het product is duurzaam en bevat soja en water en verder niets.

Beeter krijgt deze week veel media aandacht. Na een vooraankondiging in de Volkskrant afgelopen vrijdag (zie link) en een groot artikel in Volkskrant Magazine, is afgelopen maandag RTL4 langs geweest (zie Editie NL). Een paar dagen geleden een radio interview op Omroep Gelderland, waarschijnlijk gevolgd door een TV item op omroep Gelderland en nog een item op een landelijk net volgende week. Wij zijn trots op het feit dat we vanuit TOP een bescheiden bijdragen hebben kunnen leveren. Andere artikelen zijn te vinden op www.topindepers.nl.


Wat niet veel mensen weten is dat de eerste primeur al begin dit jaar op foodlog stond :-). Ik denk dat ik maar eens ga verklappen wat het was......


(vanaf 22:30 minuten)

Belgische Radio 1
De heer ontwaakt

Reacties

 1. Dacht dat het ook lupine bevatte? De bewerkte versie van De Vegetarische Slager zitten wel meerdere E-nummers e.d. in en stuk meer ingrediënten dan soja.
  Wel goed dat het er is en dat je/jullie een bijdrage hebben geleverd.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het basis Beeter product bevat alleen water en soja. Ojah is nu bezig om ook een algen en een lupine variant te gaan maken. to be continued.

  Het basis product bewerken, is een kwestie van infuseren cq marineren. Dat is gewoon dus je fanastie gebruiken. Kan dus met en zonder E-nummers.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Inmiddels is er ook VleeschSmakers op de markt (www.vleeschsmakers.nl). Enkele foto's van dat nieuwe product zijn hier te vinden:
  http://www.facebook.com/media/set/?set=a.2372268066668.2136387.1249509623&type=3

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Ons eigen poep en pies kan onze wereld redden!

Pot met Goud en een discussie op CoT over innovatie(management)

Jan Peter van Doorn: Een goed product heeft geen marketing nodig