Over Robin Hood, Fibronil, meezingen bij Hotel California, en hoe ik echt wel veilig reed met 200 km/hr op de A50. #eiergate

Ik rij van Kampen naar Wageningen over de A50. Het is vroeg in de ochtend en vakantietijd. Niemand is er. Mijn nieuw auto met fantastische stereo staat aan. Lekker een ontspannen muziekje (live version Hotel California) tijdens het rijden. Niemand op de weg, een mooi moment om mijn nieuwe auto te testen. Ik tik even de 200 km/hr aan terwijl ik vals blijf meezingen. Heerlijk, spannend (en niemand hoort mijn geblèr). Hartstikke fout natuurlijk ik weet het. Maar gelukkig was de politie niet te zien. En op tips reageren zet gelukkig niet.
Een paar weken later. Nu van Wageningen naar Kampen. Weer de Eagels aan. Relaxed met een snelheid van 145km/hr op de adaptive cruisecontrol spiek ik even op mijn iPhone. Twitter, whatsapp en Facebook berichtjes lezen. Ach,snel even een berichtje terug sturen; #eiergate blijft immers interessant. Ik bof, weer geen politie of flitspalen onderweg.
Een maand later. Nu op de N50 bij de stoplichten ’s avonds laat. 76 km/hr terwijl 70 is toegestaan. Had ik maar mijn ogen goed op de weg gehouden en niet mijn navigatiesysteem ondertussen aangezet. De boete volgt snel, het is 35 euro. Balen, laat ik ‘m maar snel betalen dan is die uit mijn geheugen gewist. Rot flits-palen, rot politie, hebben ze niks beters te doen! Over tot de orde van de dag.
Diezelfde dag krijg ik nog een tweede boete, nu van meer dan 200 euro toegestuurd . De politie heeft me enkele weken daarvoor toch opgemerkt op de A50 terwijl ik 145km/hr met telefoon in mijn hand reed. “Ik heb toch geen ongeluk gemaakt of zo!” Waar is dat nu voor nodig! En dat beetje extra fijn stof wordt toch wel weggefilterd door de bomen op de Veluwe, en de hogere CO2-uitstoot, dat telt niet mee in de totale ‘global heating’ problematiek.
Best veel geld die twee boetes tegelijkertijd; ik ben toch wel boos op mezelf, maar ook op de politie, kunnen ze geen echte boeven gaan vangen. Bijvoorbeeld achter Henry Keizer aangaan of die fraudeurs -die ongeoorloofde biocides vermengen en inzetten- thuis eens bezoeken. Ja weet je, die arme kippenboeren toch, wat een ellende voor ze. Ze verdienden al bijna niks. Hebben ze nu ook nog last van zeurende consumenten (de eitjes waren echt niet giftig!) en een slecht communicerende NVWA.
Zullen we ze helpen een schade claim in te dienen? No cure no pay of zo? Ik denk aan een paar honderd miljoen euro of zelfs een driehonderd miljoen, why not. Misschien kan de staatssecretaris Van Dam die weghalen bij zijn toekomstige werkgever de NPO. Deie pinnige Nieuwsuur journalist heeft de ellende uiteindelijk veroorzaakt. Probleem opgelost. Toch? En die 2 miljoen per getroffen fibronil-boer die gunnen we hen toch ook wel?! Wie wil er geen Robin Hood zijn.

Reacties

Populaire posts van deze blog

In het Zonnetje gezet: Het gelijk (in mijn ogen) van Katans mening rondom voedingswetenschappen.

Ons eigen poep en pies kan onze wereld redden!

Nieuwe categorie Vleesalternatieven uit Ochtense fabriek