Tinkebell - SAVE OUR CHILDREN : Volgende week donderdag meer bij Pauw & Witteman.

Gisteravond was Tinkebell bij Pauw en Witteman om haar nieuw film "save the children"-die donderdag voor het eerst wordt getoond- aan te kondigen. De film gaat over de eindigheid van fosfaat en zelf trekt ze een forse conclusie. Een eerste trailer staat hieronder. Ik steun Tinkebell omdat ik denk dat dit onderwerp brede media-aandacht zou moeten krijgen met als doel om het op de politieke agenda te zetten.In 2010 schreef ik op Foodlog al een stukje over fosfaat en vooral dat we zo snel mogelijk ons eigen 'poep en pies' zouden moeten geen recyclen. In de loop van volgende week hoop ik wat tijd te hebben om nog een pamflet met oplossingsrichtingen op te schrijven. Lees ondertussen mijn stukken over fosfaat en biocascadering. En vooral het stuk dat we veehouderij en landbouw beter op elkaar moeten laten aansluiten.

Reacties

 1. Discussie op de NRC site:
  http://www.nrc.nl/nieuws/2013/09/13/red-onze-kinderen-kunstenares-tinkebell-laat-zich-steriliseren/

  BeantwoordenVerwijderen
 2. USA rapport over de fosfaat reserves:
  http://www.slideshare.net/deheij/world-phosphate-rock

  BeantwoordenVerwijderen
 3. http://www.foodlog.nl/short-news/detail//britse-minister-schaliegas-negeren-zou-dom-zijn/allcomments/#comment-114491

  De Heij, kringlopen gaan sluiten? Een poging daartoe zou ik willen zeggen! Het gaat namelijk nooit helemaal lukken en zo hoort het ook. "Therefore, to the extent that humans are no longer integrated with the ecosystems in which they live, they are doomed to extinction by exhausting all planetary stocks of minerals, soil and clean water. The question is not if, but how fast? Patzek. Heel fast vermoed ik, want bij P&W keken ze alsof ze het in Keulen hoorden donderen, vertelde men mij. Een houding die wel eens model zou kunnen staan voor ons allen op deze aardkloot. Verder zal een geheel nieuw systeem toch een overheidstaak moeten zijn. En zie deregulering hier, deregulering daar. Wat dat laatste gedrag betreft is onze toekomst nog sterker gepredestineerd als we al vermoeden. Daarom moet je je ook niet laten steriliseren want in natuurlijke systemen (waarom zou uiteindelijk ons menselijk systeem ook niet natuurlijk zijn) groeit elk leven door tot zijn eigen maximum en dan volgen de wetten van de Oostvaardersplassen. Waarom zou je je daar aan willen onttrekken, deze ontwikkelingen horen namelijk bij het leven en elk statement lijkt me in deze onvermijdelijkheid zinloos.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Stuk Trouw uit 2008. Spijtig genoeg weinig verandering in de laaste 5 jaar:
  http://www.trouw.nl/tr/nl/4324/Nieuws/article/detail/1241041/2008/09/03/Fosfaatcrisis-Hoezo-fosfaatcrisis.dhtml

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Een half jaar geleden heb ik al bij het DebatLABB iets gemeld over fosfaat en tekorten. Hier staat het interbiew http://www.youtube.com/watch?v=t2ZNAKd2P7M&feature=c4-overview&list=UUTqGJhyjHc7c2HdmoJYMPdg

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Pot met Goud en een discussie op CoT over innovatie(management)

GroenRechts - Eerste gedachten

Ons eigen poep en pies kan onze wereld redden!