Houdbaarheid en mild conserveren - een bijdrage aan verduurzaming II
Zo, nu maar even deel II over voedselverspilling en houdbaarheid schrijven. Afgelopen zaterdag was er wereldwijd aandacht voor voedselverspilling. Op de Dam werd Damn Food Waste georganiseerd waarbij 6000 gratis lunches werden uitgedeeld die gemaakt zijn met groente die niet 'voldoet'. Een prima initiatief om het onderwerp nader kenbaar te maken bij het grote publiek. Al blijf ik too-good-to-waste leuker en praktischer vinden ...
Ook Kassa Groen heeft twee leuke uitzendingen gemaakt over houdbaarheid en voedselverspilling. Kijken zou ik zeggen. Maar ik vind dat ze wel erg gemakkelijk doen over "ruiken of het goed is", en ook de europalementarier die tegen een 'tht' is pakt de te gemakkelijke weg. Super dat ze ook een stukje over pascalisatie (we waren de eerste in NL!) en AMAP hebben opgenomen. PurePulse is te nieuw, maar over een paar jaar komt dat ook nog wel op de TV. Meer weten? Kijk ook op pinterest.
Ook Kassa Groen heeft twee leuke uitzendingen gemaakt over houdbaarheid en voedselverspilling. Kijken zou ik zeggen. Maar ik vind dat ze wel erg gemakkelijk doen over "ruiken of het goed is", en ook de europalementarier die tegen een 'tht' is pakt de te gemakkelijke weg. Super dat ze ook een stukje over pascalisatie (we waren de eerste in NL!) en AMAP hebben opgenomen. PurePulse is te nieuw, maar over een paar jaar komt dat ook nog wel op de TV. Meer weten? Kijk ook op pinterest.
super reactie van huib op foodlog
BeantwoordenVerwijderenhttp://www.foodlog.nl/artikel/damn-food-waste-vult-6000-magen/allcomments/#comment-109488
Verpakkingen inzetten om voedselverspilling tegen te gaan. Dit klopt helemaal.
BeantwoordenVerwijderenhttp://www.foodlog.nl/artikel/australie-foodwaste-zit-m-in-de-verpakking/
Ik zal tzt nog eens een artikel hierover schrijven. Past mooi in lijn met een eerder stuk dat ik schreef over een verpakkingsexpert van de WUR: http://wdeheij.blogspot.nl/2011/01/ulphard-thoden-van-velzen-in-het.html?q=ulphart
En natuurlijk bij mijn driekoningen verhaal:
http://www.foodlog.nl/artikel/een-nieuwjaarsparabel/