Status rondom het Kom Op! project

Bijna drie weken geleden lanceerde ik een naief ideetje. Laten we een positieve actie uitvoeren voor de sector door 40.000 flesjes komkommersmoothie gemaakt van niet verkocht product gratis uit te delen aan het grote publiek.

Dit ideeetje pakt TOP BV, The Food Agency en inmiddels tientallen andere organisaties waaronder FreshQ, PT en Groente&FruitBureau op. Inmiddels zijn we drie weken verder, zijn de eerste duizenden flesjes klaar, is de website in de lucht, hebben we al TV en radio langs gehad, en hebben we bekend kunnen maken dat we vrijdag a.s. de Bleker de eerste flesjes krijgt. Dagelijks wordt de laatste stand van het project gedeeld via het twitter-account @komopnu en hastec #komop.

In de eerste twee weken heb ik bijna elke dag een update gegeven via foodlog "Kom Op! #innovatiemob". Aangezien Dick Veerman Foodlog met zomer reces laat gaan om zijn boek te schrijven en daarom Foodlog even op slot zet, zal ik vanaf vandaag updates geven over Kom Op! project hier op mijn persoonlijk blog "Food4Innovations".

De concept planning van vrijdag ziet er als volgt uit:
- Vanaf 8:30 op het plein voor de tweede kamer.
- Rond 9:30 de uitreiking van het eerste flesje aan Bleker.
- Vanaf 15:00 is het Kom Op! voor de Nederlandse telers team in Amsterdam.
- Vanaf 16:00 staan vrijwilligers in Venlo (Utrecht gaat niet door).
- Vanaf 18:00 tot 21:00 uur staat het team in de koopgoot in Rotterdam.

Op zaterdag is een ingelaste Kom in de Kas:
- Horst-America
- IJsselmuiden (nog niet zeker)
- Nootdorp (waar ik de opening verricht)

Populaire berichten van deze blog

Een toekomstvoorspelling: gratis elektriciteit in 2020 voor alle huishoudens in Nederland.

Voldoende beschikbaar en super lage prijzen zijn immers goed voor jou en mij ... ...

Met een glimlach: Hoe de Richtlijnen goede voeding 2025 eruit zouden kunnen gaan zien. #hormoonfactor, #softpaleo, #flexitarier20