Bijna 15 jaar lang was ik fan van Martijn Katan. Katan – een gepassioneerde biochemicus – voerde (voedings-) onderzoek uit zoals ik dat graag zie. Gericht op ‘moleculen’ en biochemische hypotheses. Gewoon goed fundamenteel onderzoek dus. Het laatste jaar kijk ik echter steeds meewariger naar deze emeritus hoogleraar. Zijn rol als ‘populaire foodie’ en ‘geestige commentator’ gaf hem een geliefde plek in de media, maar rondom onderwerpen die wat mij betreft net te serieus zijn om nog meer verwarring in het publiek te scheppen. Enkele voorbeelden: Met de beste wil in de wereld kan je niet stellen dat Red Bull niet ongezond is** Steeds maar weer het kroket en friet voorbeeld naar voren halen *** Voedingsstoffen, voedingsmiddelen, voedingspatronen **** Neen, die rol van Katan vond ik minder goed worden. Waarom? We leven al in een complexe wereld, en als fundamenteel wetenschappers dan ook voorlichting (denken te moeten) geven (is ook een vak!) of zich met politieke interventies gaan b...
Dear All, In 2007 I starten with this blog to share some insights and thoughts. Two years I moved all content to a more appealing WordPress blog. Hence, this blog will not be renewed and updated any more. Take a look at: Www.food4innovations.blog (Dutch) And Www.wouterdeheij.com (English). Many reading pleasure. Wouter de Heij PS I also share articles on: Www.softpaleo.blog about Food & Health https://theblueeconomy.blog/ About news and interesting readings Www.thefutureofthe.world And some more.
Een stormpje in een glas water deze week: Teun van de Keuken (KvW het TV programma, columnist in de VK en vooral handig ondernemer in de chocolade) krijgt gelijk – het bewijs moet ik nog zien – van de Reclame Code Commissie (RCC) in de zaak tegen vitamine pillen draaier Swisse. Swisse had reclame gemaakt door te stellen dat de ADH (Aanbevolen dagelijkse hoeveelheid) gaat over de minimale hoeveelheid vitamines en mineralen. En dat is natuurlijk niet zo. Het gaat over de gemiddelde hoeveelheid die een gemiddeld mens nodig lijkt te hebben. Gelukkig schrijft Gert Schuitemaker een prima stuk over deze casus, en specifiek over de ADH op Foodlog . Er zijn pas 6 reacties, maar het onderwerp is leuk genoeg om daar wat over te schrijven op deze zondag. En ik kan het dus niet laten om daar ook wat over te “vinden”. Wat ik vind? ** Teun is idd geen journalist (meer), maar gewoon een goede en handige ondernemer in de chocolade, programmamaker en een bekende ‘Amsterdamse’ opiniemaker. ...
Reacties
Een reactie posten